حسنیی، عضو شورای ملی زعفران در گفتگویی با خبرگزاری میزان توضیحاتی درباره معضلات صنعت زعفران از منظر خودش داده است که در ادامه خلاصه ای از آنها را بازنشر می کنیم:
- تخریب بازار توسط برخی صادرکنندگان: متاسفانه تعدادی از صادر کنندگان زعفران کشور حرفهای در این امر نداشته و در حال تخریب شرایطی هستند که سالها تجار حرفهای برای رسیدن به آن زحمت کشیده اند.
- تعداد اندک مقاصد صادراتی: ایران بیش از ۲۰۰ تن زعفران صادر میکند، اما تعداد هدفهای صادراتی بسیار محدود است.
- بازصادرات توسط افغانستان؟: از ابتدای سال جاری تا پایان خرداد ماه بالغ بر ۳ هزار و ۶۱۹ کیلو زعفران با قیمت نازل به طور رسمی به کشور افغانستان صادر شده است در صورتی که افغانستان از تولید کنندگان بزرگ زعفران بوده و این صادرات معنی دار است.
- باز هم دلالان: دلالان برای اقتصاد کشور یک سم محسوب میشوند آنها زعفران را خریداری میکنند و پس از گذشت یک سال که از کیفیت آن کاسته شد به قیمت روز و به عنوان زعفران نو به فروش میرسانند. به گفته وی، در بهترین شرایط زعفران کهنه و نو از سوی سودجویان ترکیب میشود و در بعضی موارد سودجویان زعفرانی را که کیلویی ۳ ملیون تا ۳ ملیون و ۳۰۰ خریداری شده نزدیک به ۸ ملیون تومان به فروش میرسانند.
وی یک خبر خوب هم داد و در مورد شیوههای نوین کشت وبرداشت زعفران در کشور توضیح داد: شیوههای نوین به کشاورزان زعفران در خراسان رضوی و جنوبی آموزش داده شده که مطابق با خواست و معیارهای جهانی است این آموزشها شامل کشت، برداشت و خشکاندن زعفران با روشهای روز جهانی است و توسط شورای ملی زعفران و کمیته فناوری حدود ۴ سال در حال انجام است.