• صفحه خانگی
  • >
  • اخبار
  • >
  • انتقاد رئیس شورای ملی زعفران، از قیمت پایین زعفران در بورس نسبت به نرخ صادراتی و ورود افراد نااهل به صادرات زعفران

انتقاد رئیس شورای ملی زعفران، از قیمت پایین زعفران در بورس نسبت به نرخ صادراتی و ورود افراد نااهل به صادرات زعفران

رئیس شورای ملی زعفران ضمن انتقاد از عملکرد بورس مطرح کرد

قیمت بورس کمتر از نرخ پایه صادراتی است

دو خبر جدید احتشام درباره نحوه صادرات؛ صدور کارت اهلیت و ثبت برند جغرافیایی

در حالیکه هم اکنون قیمن زعفران نگین در بورس کالا در محدوده 12 تا 13 میلیون تومان و دلار 13 هزار تومان است، رئیس شورای ملی زعفران، با اشاره به نرخ صادراتی زعفران( 1100 دلار)، قیمت داخلی را پایین ارزیابی می کند. گفتنی است نرخ پایه گمرکی زعفران اخیرا 1070 دلار تعیین شده است که با احتساب دلار 13 هزار تومانی، نرخهر کیلو زعفران باید حدود 14 میلیون تومان باشد. البته احتشام اشاره ای به نوع زعفران مدنظرش و همچنین هزینه های بازاریابی و صادرات نکرده است. به گزارش دنیای زعفران، اخیرا برخی فعالان باسابقه زعفران، نسبت به عرضه محصول در بورس، که فرصتی برای صادرات زعفران به صورت غیرحرفه ای فراهم کرده، منتقد هستند.

گفتنی است طبق آخرین آمار گمرک ، صادرات زعفران در 10 ماهه 97 به 226 تن رسیده است که فقط 10 تن کمتر از رکورد 236 تنی در کل سال 96 است و احتمال شکستن رکورد در سال 97 وجود دارد. با این حال، شرکت های بسته بندی و فعالان این حوزه، نگران ورود افراد نااهل به حوزه صادرات هستند. این اظهارات و مواضع احتشام می تواند سیگنالی برای رشد قیمت صادراتی زعفران هم تلقی شود و عوامل بنیادین موثر بر قیمت (مشروح در جدول پیش نگر) را تغییر دهد.

احتشام: با شرایط موجود، نمی توانیم صادرات را مدیریت کنیم

محسن احتشام، رئیس شورای ملی زعفران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: 90 درصد زعفران‌های صادراتی کشور به صورت خام فروشی صادر می‌شود. احتشام با بیان اینکه بسته‌بندی براساس خواست بازارهای جهانی از اولویت‌های شورای ملی زعفران است، تصریح کرد: مدیریت بازارهای جهانی، سیاست‌گذاری برای توسعه بازار زعفران و برندسازی این محصول از اولویت‌های شورای ملی زعفران است. وی با اشاره به اینکه با ساز و کارهای موجود نمی‌توانیم مرجع قیمتی زعفران در جهان باشیم، افزود: باید صادرات را مدیریت کنیم و یا ساز و کارها را تغییر دهیم.

تضاد شاخص های بورس با اقتصاد مقاومتی

احتشام با بیان اینکه شاخص‌های بورس در مورد زعفران برخلاف مولفه‌های اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: در حالی که قیمت پایه صادراتی زعفران توسط دولت، 1100 دلار تعیین شده است، اما اکنون زعفران با قیمتی کمتر از این مقدار به فروش می‌رسد. وی ادامه داد: از محسنات بورس این است که مشخص می‌کند زعفران امروز با چه نرخی خرید و فروش می‌شود تا کشاورزان آگاهی یافته و دلال نتواند از عدم آگاهی کشاورز سوء استفاده کند. رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه در حال حاضر در حوزه صادرات مدیریت نداریم، بیان کرد: سازمان بورس در راستای مولفه‌های اقتصاد مقاومتی و حمایت از صادرات و صادرکنندگان زعفران حرکت نمی‌کند.

ثبت برند جغرافیایی زعفران

احتشام با بیان اینکه باید با برنامه‌ریزی درست و اصولی، روش‌ها و رویه‌ها را اصلاح کنیم تا به صادرات مطلوب برسیم، افزود: شورای ملی زعفران، برندهای جغرافیایی زعفران را ثبت کرده است که در این راستا هر نوع زعفران را با نام منطقه خود می‌شناسند. وی ادامه داد: شورای ملی زعفران پیگیر این امر است که در سال جاری، نشان ملی زعفران را ثبت و کارت اهلیت را به منظور اینکه هر فردی نتواند زعفران را صادر کند و تنها با ویژگی‌ها و تعیین صلاحیت براساس شاخص‌های تعریف شده بتواند این کار را انجام دهد، صادر کند.

جزئیات صدور کارت اهلیت صادرات

رئیس شورای ملی زعفران بیان کرد: این کارت اهلیت از خط مشی‌ها و استراتژی‌هایی که در راستای صادرات زعفران تبیین می‌شود، تبعیت خواهد کرد و به این ترتیب خواهیم توانست صادرات را مدیریت کرده و شاهد انسجام و همبستگی در بحث زعفران باشیم. احتشام تصریح کرد: لازم است کارت اهلیت توسط اتحادیه‌ها و تشکل‌های تخصصی به صادرکنندگان واقعی زعفران ارائه و از صدور زعفران توسط صادرکنندگان بی نام و نشان جلوگیری شود. وی عدم بسته بندی زعفران را در داخل کشور یکی دیگر از مشکلات این محصول دانست و یادآور شد: باید جایگاه زعفران را در دنیا حفظ کنیم و این امر تا زمانی که خام‌فروشی ادامه دارد و صادرات به این شکل انجام می‌شود، تحقق پیدا نخواهد کرد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

داده ها

یادداشت ها

بخش آموزشی دنیای زعفران

ارتباط با ما

قیمت روز زعفران زعفران در بورس

بنر قیمت روز زعفران – بازار نقدی

با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید