تعطیلات تابستانی، صادرات را افزایش می دهد یا کاهش؟

تاملی در اظهارات یکی از فعالان با سابقه صنعت زعفران

تعطیلات تابستانی، صادرات را افزایش می دهد یا کاهش؟

در حالیکه حدود 2 ماه قبل (اواخر خرداد) حسینی از فعالان با سابقه و دلسوز صنعت زعفران پیش بینی کرده بود که با شروع تعطیلات تابستانی، تقاضای صادراتی زعفران افزایش خواهد یافت، اکنون شروع تعطیلات تابستانی در اروپا به عنوان عاملی برای کاهش تقاضای صادراتی عنوان شده است. البته ممکن است، ایشان در اظهارات پیشین کشورهای خاصی را مدنظر داشته است که اروپا جزو ان نبوده است. دنیای زعفران از اظهارات تکمیلی آقای حسینی جهت تدقیق تحلیل و پیش بینی ایشان از بازار و رفع ابهامات استقبال می کند. بازار به اخبار و تحلیل های دقیقِ فعالان باسابقه نیاز دارد تا شفاف تر و تحلیل پذیرتر باشد.

گفتننی است بررسی آمار گمرک نشان می دهد که صادرات زعفران در برخی ماه های تابستان، به طور معمول بیشتر از متوسط نیمه اول سال است. لذا به نظر می رسد اظهارات پیشینِ حسینی دقیق تر است.  مثلا سال گذشته، صادرات در مرداد حدود 30 درصد بیشتر از متوسط ماهانه نیمه اول سال بوده است(نمودار زیر).

علی حسینی عضو شورای ملی زعفران، دیروز در گفتگو با خبرگزاری مهر اظهار کرد: با توجه به اینکه تعطیلات تابستانی اروپا آغاز شده شرکت ها فعالیت خود را کاهش داده اند. بنابراین میزان صادرات به اروپا کاهش یافته است. ایشان، 25 خردادماه در گفتگو با خبرنگار همین خبرگزاری گفته بود: طی روزهای آینده با شروع تعطیلات تابستانی در برخی از کشورها تقاضا برای زعفران افزایش می یابد، همچنین برخی صنایع نیز درصد تقاضای خود را بالا خواهند برد که همین مساله در شرایط بازار تاثیر گذار خواهد بود.

حسینی در مصاحبه دیروز خود، قیمت زعفران در بازار را هم بین 7.5 تا 12 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر با کمبود خریدار عمده مواجه هستیم. در ادامه مشروح اظهارات حسینی را می خوانید.

میزان صادرات زعفران به تفکیک ماه در سال 97؛ صادرات در مرداد از متوسط نیمه اول بیشتر و تقریبا برابر با متوسط نیمه دوم سال بوده است

کاهش صادرات به اروپا به خاطر تعطیلات تابستانی قاره سبز

علی حسینی در گفتگو با مهر با اشاره به ثبات نسبی قیمت زعفران در بازار، گفت: هم اکنون قیمت هرکیلوگرم زعفران حداقل ۷.۵ میلیون تومان (زعفران دسته) و حداکثر ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان (زعفران نگین) است.  وی با بیان اینکه به دلیل کمبود نقدینگی و کند شدن صادرات بازار با رکود مواجه است، گفت: در حال حاضر با کمبود خریدار عمده مواجه هستیم. حسینی اضافه کرد: با توجه به اینکه تعطیلات تابستانی اروپا آغاز شده شرکت ها فعالیت خود را کاهش داده اند. بنابراین میزان صادرات به اروپا کاهش یافته است.

مشکلات تعرفه ها و صادرات غیرمستقیم

عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه کشورهای همسایه سهم چندانی در بازار زعفران ایران ندارند، افزود: البته بجز امارات که از خریداران عمده زعفران ایران است و زعفران ما را میخرد و صادرات مجدد می کند. حسینی مقاصد عمده صادرات زعفران ایران را امارات، چین، اسپانیا، ایتالیا و فرانسه عنوان کرد و گفت: صادرات به چین غیرمستقیم و از طریق هنگ کنگ انجام می شود چون چینی ها برای زعفران ایران تعرفه بالایی تعیین کرده اند.  وی با اشاره به اینکه امارات زعفران ایران را مجددا به هند و چین صادر می کند، ادامه داد: قاچاقچیان در اشکال مختلف زعفران را در مشهد می خرند و آن را به افغانستان قاچاق می کنند سپس بنام محصول افغانستان به هند صادر می کنند چون تعرفه هند برای محصول ایرانی بالاست اما برای افغانستان کمتر است. حسینی تصریح کرد: بنابراین به همان نسبت از صادرات قانونی به امارات کاسته می شود.

پیش بینی کاهش قیمت دارید؟

وی با بیان اینکه به تدریج به فصل برداشت طلای سرخ نزدیک می شویم و خریداران منتظر ورود محصول نو هستند، درباره اینکه با این وضعیت آیا پیش بینی کاهش قیمت را دارید؟، گفت: امیدوار هستیم چنین اتفاقی رخ ندهد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

آخرین تحلیل ها

بخش آموزشی دنیای زعفران

ارتباط با ما

قیمت روز زعفران زعفران در بورس

یادداشت ها

بنر قیمت روز زعفران – بازار نقدی

گزارش روزانه بازار زیره و زعفران و پسته در بورس

با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید

آموزشی؛ آشنایی با زعفران، بورس و اصطلاحات

دریافت کد بورسی

درباره ما

مزیت های خرید اشتراک +راهنما