• صفحه خانگی
  • >
  • تحلیل ها
  • >
  • باستانی: کشاورزان برای فروش عجله نکنند/ به خاطر بارندگی ها و پوسیدگی، تولید زعفران افزایش نخواهد یافت

باستانی: کشاورزان برای فروش عجله نکنند/ به خاطر بارندگی ها و پوسیدگی، تولید زعفران افزایش نخواهد یافت

اظهارات باستانی درباره مافیای زعفران

رییس فراکسیون زعفران مجلس تاکید کرد:

قیمت زعفران افزایش خواهد یافت/خرید توافقی زعفران امسال اجرایی خواهد شد

باستانی: کشاورزان برای فروش عجله نکنند/ به خاطر بارندگی ها و پوسیدگی، تولید زعفران افزایش نخواهد یافت

نماینده تربت حیدریه و مه ولات در مجلس گفت: کشاورزان در فروش زعفران به صورت یکباره عمل نکنند زیرا قیمت زعفران از ابتدای آبان ماه افزایش خواهد یافت. وی همچنین با اشاره به پیش بینی های نادرست از افزایش شدید تولید زعفران گفت که به خطر بارندگی شدید در بهار امسال بسیاری مزارع دچار پوسیدگی پیاز و آفت شده اند که این موضوع بر تولید و بازار اثر می گذارد. وی بر خرید توافقی زعفران هم تاکید کرد. درباره آخرین اخبار راجع به پوسیدگی زعفران اینجا بیشتر بخوانید

خرید توافقی امسال هم اجرا می شود

سعید باستانی در گفتگو با قدس آنلاین درباره تولید زعفران اظهار کرد: سالانه ۳۵۰تن زعفران در کشور تولید می

شود که حدود ۷۰ تن آن در داخل مصرف می شود و ۲۸۰تن آن نیز به کشورهای دیگر صادر می شود. وی به ازائ هر هکتار زعفران حدود ۲۰۰ نفر مشغول به کار می شوند که ۱۱۴هزار هکتار زعفران در کشور وجود دارد که  ۹۶هزار هکتار آن در استان خراسان رضوی است،تصریح کرد:  از این رو این گیاه صادرات محور است و اگر در فرآیند صادرات مسئله و مشکلی از جمله نوسانات نرخ ارز، بخش نامه های بانک مرکزی، جابه جایی پول و تقاضا کشورهای مبداء رخ دهد به طور طبیعی بر قیمت ان تاثیرگذار خواهد بود. اما دولت در کنار همه این مسائل وظیفه دارد از بهره برداران بخش کشاورزی حمایت کند که در حوزه زعفران موضوع خرید توافقی را دو سال گذشته اجرا کرد و طبق جلساتی که در این باره در حال انجام است بناداریم امسال نیز این موضوع اجرا شود.

درباره جزئیات نشست مربوط به خرید توافقی، اینجا بیشتر بخوانید.

ادعای باستانی در خصوص افزای قیمت در سه مقطع

نماینده تربت حیدریه ، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی افزود: قیمت زعفران معمولا در مهر ماه و همزمان با فصل برداشت زعفران کاهش پیدا می کند اما به تدریج از اوایل آبان ماه دوباره افزایش قیمت این محصول رخ می دهد زیرا خریداران خارجی در طول سال سه مرتبه ، در خرداد، اواخر مهر و اسفند خرید زعفران را انجام می دهد  و به طور طبیعی هر زمانی که خرید آنها صورت می گیرد و انبار آنها برای توزیع و بسته بندی تکمیل  می شود قیمت زعفران با افزایش مواجه می شود، از این رو به کشاورزان توصیه می شود از فروش یک باره محصول خود در فصل برداشت پرهیز کنند و تنها به اندازه میزانی که هزینه های آنها را پوشش دهد به فروش برسانند و مابقی زعفران خود را در بازه های زمانی اعلام شده به فروش برسانند .

دنیای زعفران: تاکنون شواهد و اظهاراتی که مقاطع زمانی فوق را تایید کند، ملاحظه نشده و معلوم نیست منبع اظهارات ایشان چیست؟

سخنگوی فراکسیون زعفران مجلس شورای اسلامی گفت: از طرفی دولت برای اینکه بازار زعفران را کنترل کند باید از طریق خرید توافقی در حالت گل و یا زعفران خشک ورود پیدا کند که وزارت  جهادکشاورزی که یکی از وظایف آن تنظیم و کنترل بازار محصولات کشاورزی است در این زمینه نقش تاثیرگذاری رابرعهده دارد.

تولید زعفران

تولید زعفران بالا نخواهد بود

باستانی بیان کرد: از طرفی برخی افراد فعال در حوزه زعفران به طور نادرست آمارهایی را از برداشت زعفران در سال جاری ارائه می کنند که به طور ناخواسته بر بازار این محصول تاثیر گذار است، به طوری که برای سال جاری اعلام کرده اند در حدود ۵۰۰تن زعفران در سطح کشور برداشت خواهد شد در حالی که با توجه به بارندگی های شدید در ابتدای سال برخی از پیاز زعفران ها در داخل خاک دچار پوسیدگی شدند و امسال کشت زعفران اگر کاهشی نداشته باشد افزایشی نخواهد داشت و میزان برداشت زعفران درحالت خوش بینانه مثل سال قبل خواهد بود که برآورد می شود این مقدار در حدود ۳۱۰تا ۳۲۰تن باشد که این میزان از طرف کشورهای دیگر به سرعت مورد خریداری قرار خواهد گرفت و افزایش قیمت زعفران رخ خواهد داد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

داده ها

یادداشت ها

بخش آموزشی دنیای زعفران

ارتباط با ما

قیمت روز زعفران زعفران در بورس

بنر قیمت روز زعفران – بازار نقدی

با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید