گزارش جدید از کاهش تولید زعفران در شهرستان ها

  • توسط دنیای زعفران
  • آذر 10, 1400
  • اخبار
کاهش تولید زعفران در شهرستان ها - خشکسالی

مدیر جهاد کشاورزی بجستان  هم از افت 70 درصد تولید در این شهرستان خبر داد

کاهش تولید زعفران در شهرستان ها

همزمان با ارائه گزارش های متعدد از کاهش تولید زعفران در شهرستان های مختلف،  مدیر جهاد کشاورزی بجستان از کاهش چشمگیر عملکرد زعفران در این شهرستان خبر داد و گفت: به دلیل خشکسالی و کاهش بارندگی‌ها، میزان عملکرد زعفران حدود ۷۰ درصد کاهش داشته است.

درباره کاهش تولید زعفران در شهرستان های خراسان رضوی این خبر را نیز بخوانید:

کاهش 80 درصدی تولید زعفران در یک شهرستان

پیش‌ بینی کاهش ۳۵ درصدی تولید زعفران در خراسان رضوی

 

مجتبی محرابی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: شهرستان بجستان یکی از خاستگاه‌های تولید زعفران است که از دیرباز زعفران در آن کشت شده و زعفران این منطقه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

محرابی اظهار کرد: سطح زیر کشت زعفران در شهرستان بجستان حدود ۱۸۰۰ هکتار است اما به دلیل عدم بارندگی مناسب در فصل رشد پیاز زعفران، میزان عملکرد و گلدهی به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش یافت.

کاهش عملکرد در سطح از 3.5 به 1.4

وی ادامه داد: میزان عملکرد در سال گذشته تقریبا ۳.۵ کیلوگرم در هکتار بوده است اما این میزان در سال جاری به ۱.۴ کیلوگرم در هر هکتار رسیده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۷۰۰۰ کیلوگرم گل زعفران از اراضی بجستان برداشت شده است، گفت: این میزان در سال جاری به ۲۵۰۰ کیلوگرم رسیده است که نشان دهنده کاهش ۷۰ درصدی عملکرد برداشت زعفران است.

علل کاهش تولید زعفران در شهرستان ها ی مختلف

مدیر جهاد کشاورزی بجستان خاطرنشان کرد: مهمترین چالش در مناطق گرم و خشک از جمله بجستان، کمبود آب است و با توجه به افت منابع آبی در سال جاری به خصوص در بخش مرکزی بجستان که آبیاری از طریق قنات انجام می‌شود، به دلیل افت شدید دبی منابع آبی، برای آبیاری مزارع زغفران با مشکل مواجه بودیم.

محرابی گفت: طی هماهنگی‌هایی که که با اداره آب و فاضلاب، بخشداری‌ها، کشاورزان، و شورای اسلامی و دهیاران داشتیم تا حدودی توانستیم مشکل کم‌آبی را مرتفع کنیم و بخشی از مزارع زعفران با تانکر آبیاری شد.

همچنین درباره کاهش تولید زعفران در شهرستان ها و استانهای خراسان بخوانید:

یک گزارش میدانی مستند درباره کاهش تولید زعفران در خراسان جنوبی

خرید تضمینی

وی با بیان اینکه خرید تضمینی و حمایتی زعفران تا سال آینده ادامه دارد، تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های کشاورزان موضوع قیمت زعفران است، اما سال جاری دولت بسته حمایتی قابل‌ توجهی ارائه داد که باوجود کاهش تولید محصول، قیمت زعفران خوب بود و میزان کمی از زیان ناشی از کاهش عملکرد را جبران کرد و دلالان نتوانستند زیاد در تعیین قیمت مداخله کنند.

افزایش تولید توجیه ندارد

در مناطق کم‌آب افزایش سطح زیرکشت توجیه اقتصادی ندارد و باید عملکرد در واحد سطح را افزایش داد

محرابی یادآور شد: یکی از مواردی که زعفران کاران باید توجه کنند این است که در مناطق ما با توجه به کمبود منابع آبی امکان افزایش تولید از طریق افزایش توسعه سطح زیر کشت مقرون به صرفه نیست و کشاورزان باید به جای افزایش سطح زیر کشت، به سمت و سوی افزایش راندمان و افزایش عملکرد در واحد سطح پیش بروند.

وی ادامه داد: با استفاده از روش‌های نوین کشاورزی و به کارگیری روش‌های خاصی که مراکز علمی و دانشگاهی ارائه می‌دهند از جمله متراکم‌کاری و… می‌توان عملکرد در واحد سطح را افزایش داد.

محرابی تأکید کرد: در شرایط فعلی، با توجه به کم‌آبی، همچنین، هزینه‌های بالای تولید از جمله نیروی انسانی، کود و سایر مسائل، اگر با همان شیوه‌های قدیمی و سنتی کشت‌ و کار را ادامه دهیم کشت توجیه اقتصادی نخواهد داشت، بنابراین لازم است که از روش‌های به‌روز استفاده کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی بجستان گفت: زعفران یکی از محصولات استراتژیک در کشور است و لازم است که زعفران کاران به خصوص در مناطقی که به عنوان خاستگاه این محصول مطرح هستند، بیشتر حمایت شوند، از جمله اینکه تسهیلاتی برای بازسازی و بهسازی مزارع زعفران در نظر گرفته شود.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

داده ها

یادداشت ها

بخش آموزشی دنیای زعفران

ارتباط با ما

قیمت روز زعفران زعفران در بورس

بنر قیمت روز زعفران – بازار نقدی

با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید