میری خبر داد:
تولید 60 درصد کم شد، صادرات زعفران در 10 ماهه 15 درصد
طبق تخمین میری رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران، تولید زعفران ۶۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است. صادرات زعفران در 10 ماهه اول امسال هم 221 تن بوده است که 15 درصد کاهش نسبت به سال قبل نشان می دهد.
به گزارش دنیای زعفران، گفتنی است پیشتر نیز مقامات جهاد کشاورزی، تخمینهای متعددی در خصوص میزان کاهش تولید زعفران از 35 تا 60 درصد داشته اند. میزان صادرات زعفران در 10 ماهه نیز با توجه به افت در زمستان کاهشی شده است اما در بهار و پاییز عملکرد صادرات مجموعا بد نبوده است.
به گزارش تجارتنیوز، خشکسالی در ایران کاهش تولید طلای سرخ را به همراه داشت. همین کاهش تولید زعفران، قیمت آن را به شکل قابل توجهی بالا برد. در این زمینه نایب رئیس شورای ملی زعفران ایران از کاهش صادرات زعفران خبر داد و گفت: به دلیل افزایش قیمت زعفران برخی از خریداران خارجی فکر میکردند علت این گرانیها یک نوع بازی برای گرانفروشی این کالاست. در واقع این افزایش قیمت برای آنها قابل هضم نبود.
غلامرضا میری به تجارتنیوز توضیح داد: خشکسالی و کاهش تولید شوک عجیبی به بازار زعفران وارد کرد. به طوری که قیمت زعفران نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرد و پذیرش این مقدار افزایش قیمت برای مشتریهای خارجی مشکل بود.
او اظهار کرد: زمانی این افزایش قیمت برای مشتریهای صادراتی قابل درک شد که بازارهای جهانی هم کاهش چشمگیر تولید زعفران را تائید کردند. همین افزایش قیمت در نهایت باعث کاهش صادرات زعفران شد.
میری با اشاره به چالشهای پیشروی صادرات و تولید زعفران بیان کرد: صادرات زعفران کماکان ادامه دارد. بهرغم اینکه برخی کالاهای کشاورزی و صنعتی بدون درج برند ایران به بازارهای جهانی صادر میشود، اما زعفران به دلیل استانداردهای اجباری اعمال شده باید با شناسنامه و درج نام ایران به بازارهای بینالمللی صادر شود.
وی ادامه داد: این محصول به ۶۷ کشور جهان صادر میشود و تا پایان دی ماه حدود ۲۲۱ تن زعفران به نقاط مختلف صادر شد.
درباره وضعیت صادرات زعفران اینجا بیشتر بخوانید:
کارنامه صادرات زعفران در پایان پاییز؛ 206 تن، 103 میلیون دلار!
صادرات زعفران با نام دیگر کشورها واقعیت دارد؟
میری یادآور شد: امسال برای تولید زعفران هزار تن ظرفیت بستهبندی ایجاد کردیم تا در کشورهای اروپایی زعفران به دست مصرفکننده نهایی برسد. هرچند برخی میگویند بستهبندی برخی کالاها از جمله زعفران در کشورهای دیگر تغییر و با نام برخی کشورهای عربی به دیگر نقاط جهان صادر میشود، اما این مساله واقعیت ندارد.
او ادامه داد: علت این است که ایران براساس سلیقه مشتری زعفران را بستهبندی میکند. برخی کشورها زعفران را برای مصرف دارویی و برخی دیگر برای مصرف آرایشی و خوراکی استفاده میکنند.
گرچه زعفران جزو معدود صنایعی است که در شرایط تحریم مصون باقی ماند و در کشورهای دیگر بستهبندی آن تغییر پیدا نمیکند، اما اخیرا قاچاق پیاز آن به کشورهای عربی جنجالساز شد. برخی فعالان بازار میگویند علت کاهش صادرات و البته تولید زعفران نیز قاچاق پیاز آن به کشورهای همسایه است.