عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران مدعی شد:
حداقل کروسین زعفران در ابتدای فصل برداشت 250 است!
در حالیکه کشاورزان به بخشنامه جدید وزارت جهاد کشاورزی در خصوص نحوه درجه بندی و خرید و تعیین کروسین زعفران به میزان 290 برای خرید با بالاترین قیمت معترضند، یک عضو شورای ملی زعفران مدعی شد: در ابتدای برداشت محصول کروسین زعفران سرگل در بدترین شرایط از ۲۵۰ بالاتر است.
گفتنی است بخشنامه قبلی وزارت کشاورزی با پیشنهاد نماینده شورای ملی باطل شده است و اکنون زعفران با کروسین کمتر از 290 با قیمتی کمتر از 41 میلیون تومان خریداری می شود.
بیشتر بخوانید:
تغییر شرایط خرید حمایتی زعفران به پیشنهاد و با پیگیری نماینده شورای ملی انجام شد
علی حسینی در گفتوگو با ایسنا در خصوص خواص و کروسین زعفران، با بیان اینکه زعفران در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی در دنیا کاربردهای فراوانی دارد، گفت: طبیعتا خریداران به دنبال محصولات با کیفیت تر هستند بنابراین اگر میخواهیم بازارهای صادراتی را توسعه دهیم و در این بخش پیشرفت کنیم باید محصولات استاندارد به دست مصرف کنندگان و خریداران برسانیم.
وی افزود: کشاورزی که زحمت زیادی میکشد و یک مزرعه یک تا دو هکتاری خود را به درستی مدیریت میکند قطعا بهدلیل جمع آوری به موقع محصول، فرآوری صحیح و خوب قادر خواهد بود بهترین عملکرد و کیفیت را بدست آورد و حق او بیشترین حمایت و ارزش گذاری به محصولش است.
عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران تصریح کرد: در ابتدای برداشت محصول کروسین زعفران سرگل در بدترین شرایط از ۲۵۰ بالاتر است، اما زعفرانی که چند سال در انبارها مانده قطعا و بدون تردید میزان کروسین آن در بهترین حالت بین ۲۰۰ تا ۲۴۰ خواهد بود. یک خریدار حرفهکای در هر کجای دنیا که باشد به این موارد توجه میکند و این طور نیست که ما بخواهیم نظرات غیر کارشناسی را بر بازار تحمیل کنیم و انتظار موفقیت هم داشته باشیم.
حسینی با بیان اینکه بزرگترین تولیدکننده زعفران در دنیا هستیم ولی بهره برداری درست از زعفران را در کشور جا ننداختهایم گفت: باید خام فروشی زعفران را کنار بگذاریم و از محصولات جانبی آن بهره برداری کنیم، زیرا خریداران ما در دنیا به دنبال ترکیبات زعفران هستند. همچنین باید استانداردهای ایزو در رابطه با ادویه و چاشنی را رعایت کنیم تا بازارهای صادراتی خود را از دست ندهیم. اگر انتظار داریم که زعفران ما را با بالاترین قیمت در دنیا بخرند باید استانداردهای دنیا برای تولید و عرضه یک محصول با کیفیت رعایت شود.
به گزارش دنیای زعفران، کروسین زعفران عامل رنگ ان است و تاثیر زیادی در قیمت ان دارد. البته بسیاری دیگر معتقدند که این میزان قدرت رنگ بسیار نادر است و کروسین بالای 290 بسیار کم است.