مقابله پژوهشکده گیاهان دارویی با شبهه افکنی درباره کیفیت زعفران ایران

در حالیکه افغانستان خود را دارای کیفی ترین زعفران دنیا می داند، انجام شد:

مقابله پژوهشکده گیاهان دارویی به شبهه افکنی درباره کیفیت زعفران ایران

در حالیکه افغانستان خود را دارای کیفی ترین زعفران دنیا می داند، عضو هیئت علمی پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی شهید بهشتی با اشاره به اینکه زعفران ایران کیفیت بسیار بالایی نسبت به سایر کشور‌ها دارد می گوید که اقدامات پژوهشکده در راستای اثبات کیفیت زعفران ایران به دلیل انتشار مقالات علمی متعددی بوده است که در راستای ایجاد شبهه درباره کیفیت زعفران ایران صورت گرفته است.


به گزارش دنیای زعفران، گفتنی است وزارت کشاورزی افغانستان چندی پیش واردات زعفران به این کشور را ممنوع اعلام کرد تا بازصادرات زعفران غیرکیفی سایر کشورها به اعتبار زعفران این کشور آسیب نزند! برای اطلاعات بیشتر در این رابطه، این مقاله را بخوانید.

نمونه برداری جامع از سراسر کشور

حسن رضا دوست عضو هیئت علمی پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان ؛ درباره تحقیقات پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی  بر روی زعفران، گفت: زعفران ایران کیفیت بسیار بالایی نسبت به سایر کشورها دارد تا جایی که 85 تا 90 درصد زعفران کل دنیا در ایران تولید می شود، در این بین اقدامات پژوهشکده در راستای اثبات کیفیت زعفران ایران به دلیل انتشار مقالات علمی متعددی بوده است که در راستای ایجاد شبهه درباره کیفیت زعفران ایران صورت گرفته است. وی افزود: برای اولین بار در بین سال های 94 تا 96 با مشارکت سازمان استاندارد و وزارت کشاورزی نمونه برداری جامع از کل کشور، به اسم منطقه و کشاورز انجام شد. رضا دوست اظهار کرد: در استاندارد Iso 3632 کیفیت زعفران بر اساس روش رنگ سنجی تقسیم بندی می شود که در روش رنگ سنجی، تخمین کیفیت محصول با خطا همراه است. وی افزود: برای بهبود این روش استانداردهای اصلی زعفران را خالص سازی کرده و اجزا زعفران شامل بو، رنگ و طعم جداسازی می شود.

هزینه یک میلی گرم پیکروکسین (عامل طعم زعفران)؛ 700 دلار

عضو هیئت علمی پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی گفت: با اینکه موارد مصرف استانداردهای زعفران در آزمایشگاه در حد میلی گرم است، پژوهشکده موفق به خالص سازی استانداردهای زعفران در مقیاس 10 گرم شده است. وی افزود: در حال حاضر چند شرکت داخلی و خارجی به دلیل قیمت بالای استانداردها در دنیا استانداردهایشان را از پژوهشکده تهیه می کنند؛ به طور مثال قیمت هر میلی گرم پیکروکروسین که طعم زعفران است به صورت میانگین 700 دلار است.

به روزرسانی استانداردها از رنگ سنجی به کروماتوگرافی

رضا دوست گفت: به روزرسانی روش استاندارد 3632 و استفاده از روش کروماتوگرافی به جای روش رنگ سنجی از دیگر اقدام پژوهشکده است؛ پژوهشکده در حال مذاکره با سازمان استاندارد برای تغییر روش استاندارد از رنگ سنجی به کروماتوگرافی است. عضو هیئت علمی پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی اظهار کرد: تلاش دیگر پژوهشکده در زمینه کاهش بار میکروبی زعفران است، بار میکروبی زعفران برداشت شده به کمک روش های اوزون، پلاسما و مایکروویو به شرط حفظ کیفیت زعفران کاهش یافته است. رضا دوست بیان کرد: هزینه آزمایش ها در پژوهشکده توسط دانشگاه تامین می شود و بیشتر هزینه ها از طریق اعتبار پژوهشی است که از طریق دانشگاه در اختیار اعضا هیئت علمی قرار می گیرد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

داده ها

یادداشت ها

بخش آموزشی دنیای زعفران

ارتباط با ما

قیمت روز زعفران زعفران در بورس

بنر قیمت روز زعفران – بازار نقدی

با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید