یک فعال بازار مطرح کرد:
هزینه تمام شده زعفران برای کشاورز 7.5 میلیون تومان است
قیمت زعفران در امارات 40 درصدر بالاتر از ایران است
مصطفوی، فعال صنعت زعفران با بیان اینکه هزینه تمام شده زعفران در داخل حدود 7.5 میلیون تومان است قیمت زعفران در بازار داخلی را 10 و قیمت در امارات را 14 میلیون تومان اعلام کرد و البته تصریح کرد که قیمت بالاتر در امارات به خاطر هزینه های حمل و نقل و صادرات است.
وی گفت: هزینه هر کیلو زعفران برای کشاورزی که از زمین اجارهای و چاه آب خریداری شده استفاده میکند 7.5 میلیون تومان است اما اگر زمین از کشاورز باشد و بهرهوری تولید نیز افزایش یابد درآمد کشاورز از هر هکتار زعفرانکاری افزایش پیدا میکند.
به گزارش فارس، مصطفوی همچنین مقصد صادرات زعفران ایران را کشورهای چین، امارات و اسپانیا ذکر کرد و گفت: 80 درصد زعفران ایران به این کشورها صادر میشود در حالیکه زعفران ایران از طریق اسپانیا به 40 کشور دنیا و به نام برند اسپانیا صادر میشود. تولید خود اسپانیا یک تن در سال است و بقیه مربوط به زعفران تولید ایرانی است.
وی همچنین اظهار داشت: در حال حاضر قیمت زعفران دنیا در بورس کالای ایران تعیین میشود که قیمت زعفران در ایران کیلویی 10میلیون و در امارات 14میلیون تومان است اما این تفاوت قیمت ناشی از هزینه حملونقل و صادرات است.
چه خبر از طرح اوپک زعفران؟!
به گزارش فارس، سیداحسان مصطفوی کارآفرینی که در زمینه قرارداد مبتنی بر تولید با کشاورزان زعفران کار میکند، اعلام کرد: ما میخواهیم همانگونه که اوپک در زمینه تولید و صادرات نفت به عنوان یک سازمان مرجع شناخته میشود برای کشورهای تولیدکننده و صادرکننده زعفران که 11 کشور در دنیا هستند سازمانی به نام اوسک راهاندازی کنیم.
وی افزود: برای معاملات شفاف زعفران باید از ظرفیت بورس کالا استفاده کنیم و پیشنهاد میشود روز ملی زعفران نیز در تقویم کشور لحاظ شود.
مصطفوی با بیان اینکه تولید زعفران در کشور به حدود 288 تن میرسد، اظهار داشت: پیشبینی میشود اگر بهرهوری در روش کشت زعفران به کار گرفته شود این رقم میتواند به 400 تن برسد.
دنیای زعفران: این آمار غلط است و تولید فعلی بیش از 400 تن است.
امکان افزایش عملکرد در سطح زعفران به 10 کیلوگرم
وی همچنین گفت: نیاز کشور به پیاز زعفران در کشور سالانه 65 هزار تن است در حالیکه 190 هزار تن مازاد تولید پیاز زعفران انجام میشود که بخش عمده آن به صورت قاچاق از کشور خارج میشود.
مصطفوی افزود: میانگین تولید زعفران از هر هکتار 3.8کیلوگرم است که باید با انتخاب پیاز مناسب و روش کشت این رقم به 10 کیلوگرم افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: کشاورزانی که در طرح تولید مبتنی بر قرارداد مشارکت میکنند آنها را ملزم میکنیم پیاز بالای 8 گرم استفاده کنند که بهرهوری تولید زعفران این نوع پیاز افزایش مییابد.
درباره طرح کشت مبتنی بر قرارداد، اینجا بیشتر بخوانید