برداشت زعفران از مزارع رفسنجان آغاز شد

  • توسط دنیای زعفران
  • آبان 2, 1399
  • اخبار

دنیای زعفران _ حاج عبدالهی در گفت و گو با خبرنگاران از رفسنجان با اشاره به فصل آغاز برداشت زعفران بیان کرد: زمان کشت زعفران در رفسنجان تیرماه تا اوایل شهریور هر سال است و این گیاه در رفسنجان در مناطقی از جمله راویز، خنامان، سرچشمه و حومه رفسنجان کشت می شود.

 مدیر جهادکشاورزی رفسنجان ، قیمت زعفران در هر کیلو را بالای 110 میلیون ریال اعلام و بیان کرد: امسال میزان زعفران قابل برداشت از مزارع رفسنجان 3 کیلوگرم در هکتار است و در مجموع از مزارع زعفرانکاری در این شهرستان بیش از 75  کیلوگرم زعفران خشک برداشت می شود.وی در ادامه به ارائه تسهیلات زعفرانکاری به کشاورزان اشاره و تصریح کرد: برای  هر هکتار ۵۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۱۶ درصد و با بازپرداخت  ۲ ساله ارائه می شود که کشاورزان و متقاضیان در این راستا می توانند با مراجعه به جهاد کشاورزی جهت انجام مراحل اداری و دریافت این تسهیلات مراجعه کنند.

حاج عبدالهی افزود: امسال 2 هکتار به سطح اراضی زیر کشت زعفران در این شهرستان اضافه شده است.

حاج عبداللهی در زمینه آب و خاک مورد نیاز برای کشت زعفران هم توضیحاتی داد و گفت: انتخاب زمین جهت کشت زعفران یکی از مهم ترین قسمت های کشت زعفران است و به طور کلی خاکی مناسب کشت زعفران است که دارای عنصر سیلیس و خاک رُس باشد.

وی در خصوص آبیاری زعفران در شهر رفسنجان  هم بیان‌ کرد: آب مورد استفاده برای کشت زعفران باید شیرین باشد؛  پیاز زعفران سرمایه اصلی کشاورز است و هر سال با تولید مثل افزایش پیدا می کند و پیاز زعفران ۵ تا ۷ سال در خاک می ماند و سال آینده هم می توان از آن استفاده کرد.

وی در پایان گفت: زعفران از لحاظ اقتصادی نیازمند کارگر زیاد برای مبارزه و ریشه کن کردن علف های هرز از مزارع زعفران است؛ معمولاً کنترل علف های هرز در مزارع زعفران توسط کارگران انجام می شود؛ ماشین آلاتی برای کنترل علف های هرز مزارع زعفران وجود ندارد؛ علف های هرز با گل زعفران برای دریافت نور خورشید رقابت می کنند و در هنگام برداشت زعفران مزاحمت هایی ایجاد می کنند، میزبان آفت ها و حشرات هستند و در طول سال و مداوم باید آنها را ریشه کن کرد.

حاج عبدالهی خاطرنشان کرد: ما زعفران گلخانه ای نداریم و زعفران در رفسنجان در دشت و فضای روباز کشت می شوند؛ دور باغ فنس کشی می شود تا از هجوم حیوانات در امان باشند.

وی به کشاورزانی که استخرهای ذخیره آب برای آبیاری مزارع پسته کاری خود دارند و یا کسانی که استخر پرورش ماهی دارند توصیه کرد: در همان منطقه می توان به کشت زعفران بپردازند و از آب غنی شده این استخرها جهت آبیاری زعفران استفاده کنند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

فهرست داده های قیمت نقدی (spot price) و نحوه تهیه

یادداشت ها

بخش آموزشی دنیای زعفران

ارتباط با ما

قیمت روز زعفران زعفران در بورس

بنر قیمت روز زعفران – بازار نقدی

با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید