پژوهشکدی مردم شناسی با حمایت پژوهشکده زعفران انجام میدهد:
پژوهش کاربردی در حوزه زعفران و گردشگری
پژوهش «نقش زعفران در توسعه گردشگری، نمونه موردی شهرستان نطنز» یکی از پژوهشهای در حال انجام پژوهشکده مردمشناسی است که به نقش استعداد و توانمندیهای زعفران در توسعه گردشگری میپردازد.
بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، علیرضا حسنزاده رئیس پژوهشکده مردمشناسی امروز سهشنبه 14 مرداد 99 با اعلام این خبر، گردشگری را صنعتی درآمدزا دانست که در توسعه اقتصادی و فرهنگی جوامع نقش مهمی ایفا میکند.
او گفت: «در سالهای اخیر شاخه جدیدی از گردشگری به نام گردشگری کشاورزی ایجاد شده که هدف آن بازدید گردشگران از محصولات تکزمانی و تکمکانی کشاورزی است.»
حسنزاده خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه زعفران، با ارزشترین رستنی در ایران است و خواص ویژهای در پیشگیری و درمان برخی بیماریها دارد، با برنامهریزی و سرمایهگذاری هدفمند برای این محصول میتوان پذیرای گردشگران بسیاری از داخل و خارج ایران باشیم، با سرمایهگذاری در این بخش به درآمدزایی دولت کمک بیشتری خواهد شد.»
گلفام شریفی عضو هیت علمی پژوهشکده مردمشناسی و مجری طرح نیز گفت: «این طرح پژوهشی به استعداد و توانمندیهای زعفران در توسعه گردشگری میپردازد.»
او با اشاره به اینکه این مهم از راه برنامهریزیهای مناسب و دقیق در زمان برداشت زعفران به دست میآید تا مردم دیگر مناطق ایران و جهان نیز با زعفران آشنا شوند خاطرنشان کرد: «همچنین گردشگران با خرید زعفران بهعنوان سوغات سفر، نقش بهسزایی در صادرات زعفران ایفا خواهند کرد.»
شریفی تصریح کرد: «روش اجرای این طرح جمعآوری اطلاعات شفاهی و مصاحبه با افراد مطلع به طور مثال زعفرانکاران و کارشناسان زعفران، مسئولان آژانسهای خدمات مسافرتی و راهنمایان تور است.»
او گفت: «با در نظر گرفتن مدت زمان محدود برداشت زعفران در پاییز، حضور طولانیمدت در محل مقدور نبود و تاکنون سه بار در زمان برداشت زعفران در سالهای 96 تا 98 در منطقه نطنز حضور داشتیم و در جشنوارههای مردمی شرکت کردیم.»
عضو هیت علمی پژوهشکده مردمشناسی افزود: «طرح کاربردی یاد شده توسط پژوهشکده مردمشناسی و با همکاری و حمایت مالی پژوهشکده زعفران در دانشگاه تربت حیدریه انجام میشود.»
درباره گردشگری زعفران بیشتر بخوانید:
گردشگری زعفران چیست و چه ایده هایی وجود دارد؟