مصائب صادرات زعفران به چین

حضور چینی ها در بازار زعفران ایران - صادرات زعفران به چین

مصائب صادرات زعفران به چین

تعرفه بالا، صادرات از طریق هنگ کنگ و ویتنام

طبق اعلام فعالن بازار، صادرات زعفران به چین سالانه حدود 50 تا 60 تن است که البته به دلیل تعرفه بالای وضع شده توسط این کشور از طریق کشور ثالث یعنی همگ کنگ و ویتنام انجام می شود.

علاوه بر صادرات زعفران به چین به صورت رسمی، اخباری نیز در خصوص قاچاق زعفران به این کشور مطرح شده است. یک فعال بازار زعفران در این رابطه گفت: ما شاهد هستیم که چینی ها به راحتی به کشور ما می آیند و در طول یکماه روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم زعفران خریده و آن را از کشور خارج می کنند.

عضو شورای ملی زعفران گفت: مشکل نقل و انتقال پول و الزام صادرکنندگان به رفع تعهد ارزی موجب شده حضور صادرکنندگان ایرانی زعفران در بازار کمرنگ شود. سید علی حسینی در گفتگو با مهر با بیان اینکه هرگاه دولت ها برای صادرات روان و قانونی مشکل ایجاد کنند پدیده قاچاق رونق می گیرد، گفت: متاسفانه به دلیل مشکلاتی که برای صادرات زعفران ایجاد شده قاچاق آن رشد کرده است.

وی اضافه کرد:ما شاهد هستیم که چینی ها به راحتی به کشور ما می آیند و در طول یکماه روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم زعفران خریده و آن را از کشور خارج می کنند.

حضور چینی ها در بازار زعفران ایران - صادرات زعفران به چین

حسینی با اشاره به اینکه ما نمی دانیم چینی ها چگونه این زعفران ها را به خارج از کشور منتقل می کنند، گفت: چینی ها کارت بازرگانی ندارند و احتمال دارد که از کارت های اجاره ای برای این منظور استفاده کنند یا اینکه به شکل قاچاق زعفران را از کشور ما بیرون ببرند.

وی با بیان اینکه سالانه حدود ۵۰ تا ۶۰ تن زعفران به چین می رود، افزود: بخش عمده این محصول را خود چینی ها می خرند و می برند در واقع آنها در ابتدای فصل برداشت، زعفران را به قیمت ارزان از کشاورزان خریداری می کنند و سپس آن را خارج از مرزهای ما ۵ تا ۱۰ برابر قیمت خرید می فروشند و ارزش افزوده اصلی نصیب تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی نمی شود.

نامه نگاری ها و جلسات متعدد با مسئولان بی نتیجه ماند

عضو شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه چین محصول زعفران را در لیست گیاهان دارویی قرار داده و سخت گیری های خاصی برای واردات آن دارد، گفت: به دلیل این سختگیری ها ما قادر به صادرات زعفران به این کشور نیستیم و معمولا صادرات به هنگ کنگ یا ویتنام انجام می شود و بعد از آنجا به چین می رود.

حسینی به مشکلات بوجود آمده برای صادرکنندگان ایرانی به دلیل بحث پیمان سپاری و تعهد ارزی، افزود: اگر ایرانی ها زعفران را به هنگ کنگ یا ویتنام ببرند باید ارز حاصل از آن را به کشور بازگردانند که کار سختی است اما کسانی که آن را قاچاق می کنند ملزم به این کار نیستند بنابراین صادرکنندگان ایرانی نمی توانند با قاچاقچیان رقابت کنند.

وی با اشاره به اینکه میز زعفران در سازمان توسعه و تجارت و دفتر گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی وظیفه دارند به این مسائل رسیدگی کنند، تصریح کرد: ما مرتب در نامه نگاری ها و جلساتی که با مسئولان مربوطه داشتیم این مشکلات را به اطلاع آنان رساندیم و آنها در جریان چالش هایی که بحث تعهد ارزی برای صادرکنندگان ایجاد کرده هستند اما تاکنون اقدامی برای حل آن انجام نداده اند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

داده ها

یادداشت ها

بخش آموزشی دنیای زعفران

ارتباط با ما

قیمت روز زعفران زعفران در بورس

بنر قیمت روز زعفران – بازار نقدی

با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید