باشاره به مرغوب ترین نوع زعفران؛
رئیس شورای ملی: حداقل قیمت خرید زعفران از کشاورز باید 10 میلیون تومان باشد
صادرات زعفران 20 درصد افت کرده است
رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به مرغوب ترین نوع زعفران، گفت که باید حداقل قیمت خرید زعفران از کشاورز 10 میلیون تومان باشد. پیشتر مدیرعامل شرکت زرین زعفران مشرق زمین نیز نرخ خرید 10 میلیون تومانی برای زعفران نگین را مطرح کرده بود (اینجا). این در حالی است که طبق محاسبات وزارت جهاد کشاورزی قیمت تمام شده زعفران پوشال حدود 8.2 میلیون تومان اعلام شده که احتمالا قیمت خرید زعفران از کشاروز نیز به همین مقدار یا ادکی بیشتر خواهد بود. طبق محاسبات قیمت خرید زعفران نگین در طرح خرید توافقی (بر اساس نرخ 8.2 میلیونی زعفران پوشال) حدود 9.4 خواهد بود. در هر حال باید منتظر محاسبات نهایی، تنظیم و انتظار دستورالعمل خرید توافقی از سوی وزارت جهاد کشاورزی بود تا مشخص شود که قیمت خرید زعفران از کشاورز چقدر خواهد بود؛ هم زعفران نگین و هم زعفران پوشال.
احتشام رئیس شورای ملی، علاوه بر این موضوع (حداقل قیمت خرید زعفران از کشاورز ) از افت 20 درصدی صادرات زعفران و لزوم حمایت و تلاش برای رونق صادرات و مصرف داخلی زعفران هم سخن گفت.
پیش بینی تولید 500 تن زعفران
محسن احتشام در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بیش از ۸۵ درصد زعفران تولیدی در کشور، صادر شده و تنها ۱۵ درصد از میزان تولیدی زعفران برای مصرف داخل استفاده میشود. وی با بیان اینکه در این زمان میزان برداشت زعفران غیرقابل پیشبینی است و بستگی به شرایط آبوهوایی دارد، گفت: امسال حدود ۵۰۰ تن پیشبینی میشود که تولید زعفران در داخل را داشته باشیم.
حداقل قیمت خرید زعفران از کشاورز باید 10 میلیون تومان باشد
احتشام درباره قیمت زعفران افزود: قیمت زعفران باید در سطحی باشد که کشاورز سهم عادلانه از درسترنج خود دریافت کند و ما باید اقدامی انجام دهیم که درآمد حاصل از صادرات این محصول به مناطق زعفرانخیز کشور برگردد. وی ادامه داد: قیمت زعفران بستگی به کیفیت آن دارد، بنابراین برای هر یک کیلوگرم زعفران مرغوبی که از کشاورز خریداری میشود، باید حداقل قیمت ۱۰ میلیون تومان در نظر گرفته شود.
لزوم حمایت از صادرات و مصرف داخلی زعفران
احتشام با بیان اینکه باید انگیزه صادرکنندگان را برای بازارسازی، برندسازی و توسعه بازار زعفران افزایش بدهیم، تصریح کرد: رقم دقیقی درباره میزان سرانه مصرف زعفران در کشور نداریم اما به طور معمول بیش از ۵۰ تن مصرف داخل این محصول است؛ درحالیکه اگر مصرف سرانه این محصول را به ازای هر نفر یک گرم درنظر بگیریم، باید سرانه مصرف ۸۵ تن بشود که اینگونه نیست. وی در پایان خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا فرهنگ مصرف زعفران را به عنوان یک داروی درمانی در بین مردم افزایش بدهیم. ارزش افزوده این محصول را نیز، باید بیشتر به چرخه اقتصادی برگردانیم تا از خام فروشی این محصول جلوگیری شود تا مولفههای رونق تولید در این محصول اجرایی شود.
1 دیدگاه