مدیرکل استاندارد استان تهران ضمن ابراز نگرانی از رواج زعفران تقلبی آسیابشده و اثرات آن بر ایجاد سرطان، از شهروندان خواست تا با توجه به شروع ایام عزاداری محرم و توزیع نذورات، از مصرف زعفرانهای آسیاب شده جدا خودداری کنند.
رنگ های مصنوعی خطر ابتلا به سرطان را گسترش می دهد
وی با بیان اینکه مصرف رنگهای مصنوعی در زعفران تقلبی برای سلامتی عاری از خطر نیست، افزود: برخـی از عـوارض ایـن رنگهـا شـامل اثـرات سـرطانزایـی، تضعیـف سیسـتم ایمنـی، ایجـاد آلـرژی و کهیـر، اختـلالات رفتـاری و بیـشفعالـی در کـودکان، آســیبهــای جــدی کبــدی و اختــلال در متابولیســم و آســم است.
تفاوتهای زعفران تازه با تقلبی
از رنگ های مصنوعی جهت بهبود رنگ زعفران استفاده می کنند
مدیرکل استاندارد استان تهران توصیهکرد: زعفران تقلبی می تواند به ابتلا به سرطان دامن بزند ؛ لذا مردم از خرید زعفرانهای تقلبی خودداری کرده و از فرآوردههای بستهبندی شده، دارای نشان استاندارد ملی ایران و کد ردیابی ۱۰ رقمی که قابلیت استعلام از سامانه پیامکی ۱۵۱۷ را داراست، استفاده کنند.
افزودن رنــگهــای مصنوعــی بــه زعفــران بهمنظور افزایــش قــدرت رنگــی آنهــا است کــه معمــولتریــن ایــن رنــگ هــا شــامل تارترازیــن، سان ست یلو،کینولین یلو، کارموزین و غیره است؛ این گونه رنگهای سنتتیک برای رنگ آمیزی مواد ناخالص افزوده شده به زعفران و همسانسازی مواد ناخالص از نظر رنگ ظاهری با زعفران اصل و تولید زعفران تقلبی است.
بیشتر بخوانید:
1 دیدگاه