دکترای فیزیولوژی گیاهی در خراسان جنوبی اظهار کرد: زعفران یکی از محصولات اصلی خراسان جنوبی است که در بازارهای بین المللی به دلیل غیر ارگانیک بودن، قیمت پایینی داشته و بیشتر به عنوان ادویه استفاده میشود تا یک گیاه دارویی.
گفتنی است قیمت فروش زعفران ایرانی در بازارهای جهانی در حلقه اول خرید از طرف ایرانی، عمدتا بسیار پایین است اما در حلقه های بعدی و تا رسیدن به مصرف کننده رشد قابل توجهی به خود می بیند. علاوه بر غیرارگانیک بودن، ناتوانی در حضور در بازار خرده فروشی نیز نقش مهمی در مفت فروشی زعفران توسط طرف ایرانی دارد. ممکن است ارگانیک و دارویی شدن بتواند ما را به بازار نهایی و خرده فروشی نزدیک تر کند.
مهدی رستمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اگر یک تدبیر درست بیندیشیم میتوان با تولید زعفران ارگانیک و وارد کردن این گیاه دارویی به صنعت داروسازی درآمد چندین برابری را برای کشاورز حاصل کرد.
وی با بیان اینکه امروزه مصرف کنندگان روز به روز بیشتر به سمت استفاده از محصولات ارگانیک سوق داده میشوند، افزود: سلامت خوراک از اساسیترین دغدغههای مصرف کنندگان به ویژه در کشورهای توسعه یافته است چرا که سلطنت مواد شیمیایی در تولید به ویژه در بخش کشاورزی میتواند به طور مستقیم سلامت انسان را تحت تاثیر خود قرار دهد.
رستمی بیان کرد: این موضوع نشان میدهد که تولید محصول ارگانیک و سالم از ارزش چندین برابری برخوردار است و تجربه نیز نشان داده که در کشورهای پیشرفته علاوه بر تولید بیشتر تاکید بر تولید محصول بهتر، اصل اساسی بوده چرا که سلامت افراد مستقیم با تولید محصول ارگانیک در ارتباط است.