تفاوت های صعود بهاری 98 با جهش پاییزی 97

  • توسط دنیای زعفران
  • اردیبهشت 21, 1398
  • تحلیل ها

تحلیل روزهای زوج/ شنبه 21 اردیبهشت/ بررسی وضعیت جهشی بازار در مقایسه با مهر 97

تفاوت های صعود بهاری 98 با جهش پاییزی 97

اولین استراحتگاه زعفران در رالی صعودی اردیبهشتی کجاست؟

واقعیت این است که تحلیل بازارهای گاوی (سراسر صعودی) آسان نیست. قدرت نقدینگی قیمت ها را بی محابا بالا می برد و کسی هم ابزاری برای برای تحلیل میزان قدرت این نقدینگی و مزمان معکوس شدن تزریق نقدینگی به بازار ندارد! البته نقدینگی و سرمایه های جدیدی که وارد بازار می شود، همیشه ترسوست و به کوچکترین نشانه ها و علایم بازگشت بازار، واکنش منفی شدید نشان می دهد. شاید تجربه بازگشت بازار بعد از رالی صعودی در مهرماه گذشته، چنین نشانه ای باشد.

اهالی بازار بورس و سنتی، یادشان هست که در مهرماه گذشته، قیمت زعفران در بازار نقد تا محدوده 19 و در بورس (آتی دی) تا 24 میلیون تومان رشد کرد. اما بعد از لمس این نقطه در یک مسیر نزولی وحشتناک قرار گرفت و طی دو ماه (داواسط مهر تا اواسط آذر) تا کانال 10 میلیون تومان سقوط کرد.

اما آیا بازار این روزها، شبیه بازار سال گذشته است و آت اتفاق ها تکرار خواهد شد؟ به نظر می رسد، بازار (آتی تیر مبناست) از نظر نقطه بازگشت (یا نقطه توقف روند) مشابه عمل کند و برای آتی تیر در سطح 21 تا 24 شاهد توقف رالی باشیم. چرا که بازار هم اکنون نیاز به استراحت دارد و به کوچکترین نشانه ها پاسخ خواهد داد.

البته خاطرتان هست که در مهرماه گذشته، توقف موقت روند آتی دیماه بعد از لمس قیمت 21 میلیون تومان، در اثر توقف یک روزه معاملات (7 مهر  97) بود. جایی که ناظر بازار، بعد از چندین مرحله افزایش سنگین وجه تضمین، از این طریق نیز یک شوک به بازار وارد کرد. بعد از این شوک، بازار تا روز 10 مهر تا 19 میلیون تومان سقوط کرد اما دوباره به روند صعودی بازگشت و طی 7 روز تقویمی به قله 23.8 رسید. بعد از ان از 17 مهر تا 10 آذر سقوط کرد و تا 10.5 میلیون تومان عقب نشست. جایی که بعد از مداخله تعاون روستایی و اعلام حمایت از قیمت های حدود 12 میلیون تومان برای نگین با خرید تضمینی، دوباره بازار احیا شد و این قرارداد پرماجرا (اتی دیماه) در سطح 12 میلیون تومن به کار خود پایان داد.

لذا احتمال توقف رالی در سطوح بازگشت قبلی (محدوده 21 تا 24 یا کمی پایین تر از آن به خاطر پیش واکنش برخی به سطوح مقاومتی) وجود دارد اما اینکه بعد از آن شاهد یک روند نزولی سنگین باشیم، قابل تصور نیست. چرا که بسیاری از عوامل در شرایط فعلی متفاوت با مهر گذشته است؛

روند بازار نقد، روند نرخ ارز، رفتار بازیگران بخش خصوصی، وضعیت بازارهای موازی، فضای کلان اقتصادی و روند تورم، رفتار ناظر بازار و …

در ادامه این عوامل را طی این دو مقطع با هم مقایسه می کنیم.

متغیر وضعیت در مهر 97 وضعیت در اردیبهشت 98
روند بازار نقد در آستانه فصل برداشت، روند نزولی قیمت آغاز شده بود در میانه روند صعودی فصلی (به خاطر افزایش تقاضای ماه مبارک رمضان) هستیم
روند نرخ ارز دلار بعد از فتح قله 19 هزار تومان، در همین روزها در مسیر پرسیب نزولی قرار گرفت بازار روند صعودی آرامی را طی می کند و احتمال ریزش یا صعود قوی زیاد نیست
روند نرخ دارایی پایه بعد از اعمال وقفه در معاملات آتی در 7 مهر، گواهی سپرده شدیدتر سقوط کرد و طی روزهای بعد فاصله آتی با گواهی سپرده به شدت رشد کرد هم اکنون دارایی پایه نیز همگام با آتی در حال رشد است و با توجه به حجم خرید در سررسید اردیبهشت در آتی، برخی انتظار برای رشد بیشتر هم دارند!
همگرایی بازارها به طور کای بازارهای سه گانه سنتی، گواهی و آتی در گیر یک واگرایی بودند. هم اکنون نمادهای بورسی، کاملا همگرا هستند و بازار نقد هم روند صعودی نرمی دارد و با توجه به روند فصلی، پتانسیل رشد بیشتر و همگرایی با بورس را دارد.
رفتار بازیگران بخش خصوصی فعالان بخش خصوصی در آن مقطع منتقد جدی رشدی بی محابای قیمت ها و تلاطم در بازار از محل بورس بودند اکنون برخی فعالان از رشد تقاضا می گویند، برخی سکوت کردده اند و برخی از لزوم رشد قیمت زعفران منطبق با رشد نرخ ارز می گویند
رفتار ناظر بازار در اثر انتقادات (متهم شدن بورس به ایجاد التهاب، آن هم در اولین ماه های شروع به کار آتی زعفران) تلاش هایی برای توقف رالی صعودی انجام شد؛ از افزایش شدید وجه تضمین تا محدودیت اتخاذ موقعیت باز فزاینده و البته تعطیلی یک روزه معاملات اکنون نه تنها وجه تضمین به صورت منطقی رشد کرده بلکه در اطلاعیه راه اندازی اختیار معامله، با نرخ های جدید همراهی شده است.
وضعیت بازارهای موازی روند صعودی بازار زعفران تا چند روز بعد از ورود بورس به روند اصلاحی ادامه یافت؛ شاید به دلیل مهاجرت سرمایه اکنون نیز بورس بعد از صعودهای شدید، درگیر فرآیند اصلاح و استراحت است وسرمایه هایی از بورس به بازار زعفران سرازیر می شود
فضای کلان اقتصادی یک موج شدید از رشد قیمت ها پشت سر گذاشته شد و بعد از این مقطه شاهد افت قابل توجه تورم ماهانه بودیم در میانه یک موج شدید گرانی هستیم؛ شرایطی که همه کالاها در حال تطبیق خود با نرخ ارز جدید هستند.

*جمع بندی: اگرچه نقطه بازگشت بازار می تواند مشابه ننقاط بازگشت در مهر 97 باشد اما شدت اصلاح به هیچ وجه مشابه سال قبل تحلیل نمی شود

*درباره شدت اصلاح بعد از رسیدن به نقطه بازگشت، میزان همراهی بازار نقد و کمک به همگرایی قیمت ها در سطوح جدید بسیار مهم است.

*درباره بازار نقد، چنانچه الگوی فصلی سال 92 تکرار شود، حداقل یک ماه فرصت برای رشد و تقویت قیمت ها وجود دارد. چنانچه قبلا تحلیل کردیم، سال 98 از جهات مختلف (سال بعد از جهش ارزی و روندهای کلی) مشابه سال 92 است. قبلا در مطلب تحلیل سه وجهی کمک ماه مبارک رمضان به قیمت زعفران ، این موضوع را تشریح کرده ایم.



قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

داده ها

یادداشت ها

بخش آموزشی دنیای زعفران

ارتباط با ما

قیمت روز زعفران زعفران در بورس

بنر قیمت روز زعفران – بازار نقدی

با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید