ترکیبات موثر در عطر زعفران را بشناسید

ترکیبات موثر در عطر زعفران کدامند؟

عطر و بوی زعفران ناشی از چیست؟

عطر و بوی مشخص کننده زعفران به روغن های فرار آن وابسته است. این ترکیبات معطر دارای خواص شفابخش از جمله اثر مسکن بر روی اعصاب می باشند. ترکیبات عطری و یا به عبارت دیگر اسانس های روغنی زعفران از رده ترپن ها می باشند و به میزان 1-4/0 درصد در زعفران وجود دارند. این ترکیبات از گذشته با تقطیر زعفران به وسیله ی آب جدا می شدند. ترکیبات عطری جداسازی شده به روش تقطیر با آب،به اسانی اکسید شده، غلیظ و قهوه ای رنگ می شوند. در نتیجه، روش جداسازی ترکیبات عطری به وسیله ی تقطیر با آب برای جداسازی ترکیبات عطری زعفران مناسب نمی باشد. بنابرین اسانسی که به این روش از زعفران تهیه می شود ترکیب عطری متفاوتی با ترکیب عطری اولیه ی زعفران خواهد داشت؛ لذا در تجارت غالبا به جای آنها از تنتور الکی زعفران برای عطر  و طعم دهندگی مواد غذایی و کاربرد در عطرسازی استفاده می شود.

الدییدهای ترپنی یعنی ترکیبات حلقوی 10 کربنه(مانند سافرانال با فرمول c10h14o)(15) بیش از 70 درصد کل ترکیبات عطری زعفران را تشکیل می دهند.بنابرین سافرانال شاخص عطر زعفران می باشد. البته تاکنون بیش از 40 ترکیب عطری دیگر نظیر ایزوفورون ، هیدروکسی ، -تری متیل ،-سیکلوهگزن و کربوکسالدیید در زعفران شناسایی شده است.

قبلی «
بعدی »

1 دیدگاه

  1. پینگ بک: ترکیبات موثر در طعم زعفران را بشناسید | دنیای زعفران

دیدگاهتان را بنویسید

آخرین تحلیل ها

قیمت روز زعفران زعفران در بورس

بنر قیمت روز زعفران – بازار نقدی

بخش آموزشی دنیای زعفران

یادداشت ها

ارتباط با ما

گزارش روزانه بازار زیره و زعفران و پسته در بورس

با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید

آموزشی؛ آشنایی با زعفران، بورس و اصطلاحات

دریافت کد بورسی

درباره ما

مزیت های خرید اشتراک +راهنما