تولید قرص زعفران برای مهار سلولهای سرطانی
محققان دانشگاه بیرجند با اثبات خاصیت آنتی اکسیدانی زعفران اقدام به تولید قرصی با این گیاه کردند. به گزارش دنیای زعفران، پیش از این نیز انواع دیگری از قرص زعفران از جمله قرص کروسین تولید شده بود اما تاکنون این محصولات به طور وسیع تجاری نشده است.
به گزارش ایسنا، محمدعلی بهدانی، استاد و عضو هیات علمی گروه اکولوژی گیاهان زراعی دانشگاه بیرجند، ایران را بزرگترین تولیدکننده زعفران در دنیا توصیف کرد و افزود: این محصولات بیشتر به صورت خام به دیگر کشورها صادر میشود و جای محصولات فناورانه زعفران در دنیا خالی است. برای رفع این خلا طرحهای پژوهشی مختلفی را با مشارکت بخشهای خصوص و حمایت ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی اجرایی کردیم. وی با بیان اینکه در این مطالعات بر روی زعفران ارگانیک عاری از هرگونه آلودگی، سم، کودهای شیمیایی و سایر علفکشها تحقیق کردیم، اظهار کرد: در این مطالعات در زمینه خاصیت ضد سرطانی این گیاه مطالعات مشترکی را اجرایی کردیم و برتری زعفران ارگانیک در مهار سلولهای سرطانی با عنوان آنتیاکسیدان ثابت شد. بهدانی تولید قرص زعفران را از دیگر دستاوردهای این مطالعات عنوان کرد و یادآور شد: این قرص در حال اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو است و قصد داریم به عنوان دارو در داروخانهها به فروش برسانیم.