• صفحه خانگی
  • >
  • فناوری های نوین
  • >
  • معرفی 4 استارت آپ جذاب حوزه زعفران؛ از حذف واسطه تا درمان دیابت/ فرمانروایان آینده صنعت زعفران؟؛ دهه شصتی ها!؟

معرفی 4 استارت آپ جذاب حوزه زعفران؛ از حذف واسطه تا درمان دیابت/ فرمانروایان آینده صنعت زعفران؟؛ دهه شصتی ها!؟

فرمانروایان آینده صنعت زعفران؛ دهه شصتی ها، زعفران را متحول می کنند؟

معرفی 4 استارت آپ جذاب حوزه زعفران؛ از حذف واسطه تا درمان دیابت

رئیس پژوهشکده زعفران: حمایت استارت آپها توسط خارجی ها، تهدیدی برای صادرکنندگان داخلی است

دنیای زعفران، اشاره:  اگرچه صنعت زعفران کشور، با وجود فعالیت و تلاش بسیاری از فعالانِ نسل قدیم و سنتی(در بخش های دولتی و خصوصی) نتوانسته است جایگاه خود و سهم کشاورز ایرانی را از بازارهای جهانی بازستاند، به نظر می رسد با تغییر نسل ها و روی کار امدن فکرها و نسل های جدید، باید شاهد بازیگران جدید و تحولات جدید در این صنعت باشیم. در این شرایط، به گفته رئیس پژوهشکده زعفران، ظهور این استارت آپ ها و حمایت آنها توسط خارجی ها (در نبود حمایت داخلی از سوی دولت و فعالان بازار) تهدیدی برای صادرکنندگان فعلی محسوب می شود.

 در ادامه گزارشی خواهیم خواند که مجموعه ای از اخبار و گزارش های تولیدی خبرگزاری های معتبر است، از استارت آپ های فعال حوزه زعفران.


خلاصه گزارش: به واسطه این اپلیکیشن گل های زعفران در محل زمین کشاورزی به فروش می رسند و به محل دیگری وارد نمی شوند؛ به این صورت که به واسطه این نرم افزار خریدار و فروشنده می توانند تعامل برقرار کنند تا در بستر آنلاین گل مزرعه به خریدار به فروش برسد/ به واسطه این دستگاه می توان زعفرانی با کیفیت و به صورت قلم شده به بازار وارد کرد؛ به واسطه این دستگاه به بافت زعفران آسیبی وارد نمی شود/ رئیس پزوهشکده ملی زعفران: بر اساس تفاهم نامه هایی که داریم و به واسطه شتابدهنده های فعال در عرصه مواد غذایی در هلند و سوئد، از طرح های ایرانی که در زمینه زعفران هستند حمایت می شود. بدین واسطه محصولات ایرانی با سرمایه گذاری خارجی به تولید می رسند به حدی که مجریان طرح می توانند در همان کشور شرکت ثبت کنند. این موقعیتی است که برای شرکت های صادر کننده کنونی تهدید محسوب می شود/ آنقدر که سرمایه گذاران از زعفران درآمد دارند رغبتی برای ایجاد ارزش افزوده بالاتر ندارند؛ اما از طرفی هم دانش بنیان ها بنیه مالی کافی ندارند/رئیس پژوهشکده زعفران:  برای حمایت از استارت آپ ها با همکاری معاونت علمی و فناوری در حوزه تخصصی زعفران شتاب دهنده ای راه اندازی می کنیم. کاوه افزود: به واسطه این شتابدهنده محصولات فناورانه در قالب یک استاندارد بین المللی می توانند به تولید برسند.


مشروح گزارش:

سه ایده برتر استارت آپ زعفرانی امسال

به گزارش دنیای زعفران، آبان ماه امسال، استارت آپ زعفرانی در تربت حیدریه با حضور 20 تیم از شهرستان های مختلف برگزار شد که در آن، تیم باغ بوم با موضوع ‘ایجاد بستر مجازی برای عرضه گل و پیاز زعفران، تیم دیابون با موضوع ‘تولید محصولی از زعفران برای درمان دیابت’ و تیم فرهنگیان با موضوع ‘ساخت دستگاهی برای خوش فرم نگه داشتن کلاله زعفران’ هر سه از تربت حیدریه عنوانهای نخست تا سوم را کسب کردند.به گزارش ایرنا،  20 تیم از استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی با میزبانی دانشگاه تربت حیدریه در این رویداد رقابت کردند. به گزارش تابا تربت، رئیس دانشگاه تربت حیدریه در حاشیه این رقابت ها با اشاره به اینکه این دوره استارتاپی با محوریت زعفران برگزار شد،گفته بود: از 56 تیم متقاضی شرکت در این رقابت ها، 20 تیم از شهرستان هایی که نقش بیشتری در تولید زعفران دارند نظیر قاین، بیرجند، زاوه و مشهد برگزیده شده اند.

تولید زعفران ارگانیک برای صادرات به آمریکا و ژاپن

ندا تقوی مدیر یکی دیگر از شرکت هایی است که فعالیت های نواورانه ای در زمینه زعفران دارد. وی به خبرنگار مهر گفت:​ در این شرکت برای تولید زعفران ارگانیک به موفقیتهایی دست یافتیم و توانستیم زعفران هایی ارگانیک بدون کودهای شیمیایی تولید کنیم. وی می گوید: زعفران هایی که به تولید و صادرات رسانده ایم شناسنامه دار هستند و مطابق با استاندارد بین المللی اروپا و ایزوهای بین المللی امریکا و ژاپن تولید می شوند.

ایده های برتر در حال رشد و جذب سرمایه

مسعود جمشیدیان، مدیر مرکز رشد واحدهای فناور تربت حیدریه نیز به خبرنگار مهر درباره اهمیت زعفران و ظرفیت بالای این طلای سرخ گفت: شرکت های دانش بنیان و فناور مرکز رشد فناوری تربت حیدریه از ظرفیت های بسیار بالایی در جهت برطرف کردن نیازهای فناورانه دستگاه ها و ارگان ها  برخوردار هستند. وی خاطر نشان کرد: ورود نوآوری به صنعت زعفران شاید در کوتاه مدت جواب ندهد ولی می توان اثر خوب آن را در بلند مدت و با ایجاد ارزش افزوده مشاهده کرد. به گفته وی، ایران بزرگترین تولید کننده زعفران در دنیا است؛ از این رو با توجه به ظرفیت استفاده از این صنعت در صدد برآمدیم تا رویداد استارت آپی در صنعت زعفران برگزار کنیم؛ برگزاری این رویداد می تواند صنعت زعفران را متحول کند.

حذف دلالان با یک اپلیکیشن ایرانی برای خرید زعفران با کیفیت

جمشیدیان خاطر نشان کرد: یکی از بازارهای صنعت زعفران بازار عرضه گل و پیاز زعفران است که این بازار خوبی است ولی در صورتی که دلالان از پروسه خرید تا فروش حذف شوند. همچنین گل های زعفرانی که به فروش می رسند معمولا در محیط نامناسبی قرار می گیرند که این باعث میکروبی شدن گل زعفران خواهد شد. در همین راستا یکی از استارت آپ هایی که در صنعت زعفران وارد شده در راستای حذف واسطه ها و خرید گل های زعفران در شرایط بدون میکروب توانسته اپلیکیشینی را طراحی کند.

فروش گل سر زمین

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور تربت حیدریه افزود: به واسطه این اپلیکیشن گل های زعفران در محل زمین کشاورزی به فروش می رسند و به محل دیگری وارد نمی شوند؛ به این صورت که به واسطه این نرم افزار خریدار و فروشنده می توانند تعامل برقرار کنند تا در بستر آنلاین گل مزرعه به خریدار به فروش برسد. همچنین دلالی در پروسه فروش گل زعفران که منجر به نوسانات بازار می شود از بین می رود؛ همچنین گل زعفران در مزرعه بدون اینکه وارد مکانی شود و میکروب جذب کند، به فروش می رسد. به گفته وی، این اپلیکیشن طوری طراحی شده که می تواند قیمت کارشناسی شده را برای زعفران تعیین کند؛ البته برای فروش پیاز زعفران هم می توان با این اپلیکیشن با فروشنده و خریدار در تعامل بود. تا کنون چنین نمونه ای برای خرید و فروش گل زعفران نداشته ایم و سرمایه گذاری روی این موضوع می تواند تحول شگرفی در فروش گل زعفران ایجاد کند.

تولید زعفران های کشیده و بدون آسیب

جمشیدیان همچنین خاطر نشان کرد: ویژگی ظاهری موضوع دیگری است که در تولید زعفران مهم است. این مهم است که زعفران به صورت قلمی و کشیده خشک شود؛ از این رو دستگاهی توسط یک تیم استارت آپی ساخته و طراحی شده که به صورت حرفه ای کلاله های گل زعفران را به بهترین نحو خشک می کند. وی افزود: در حال حاضر زعفران به صورت تجربی و دستی خشک می شود و در دسترس قرار می گیرد اما به واسطه این دستگاه می توان زعفرانی با کیفیت و به صورت قلم شده به بازار وارد کرد؛ به واسطه این دستگاه به بافت زعفران آسیبی وارد نمی شود. جمشیدیان تاکید داشت که وارد کردن کمترین آسیب به زعفران در هنگام خشک کردن می تواند بیشترین سوددهی را داشته باشد زیرا قیمت آن افزایش می یابد و محصول نهایی از ظاهر خوبی نیز برخوردار خواهد شد. تولید زعفران با ویژگی های ظاهری می تواند توجیه پذیر باشد و ارزش افزوده ایجاد کند.

زانو زدن زخم دیابتی در برابر طلای سرخ

کارکرد گیاهانی از جمله زعفران تنها به صنعت غذایی محدود نمی شود بلکه می توان از آنها در صنعت دارویی نیز بهره برد. از همین رو محققان کشور در صدد بر آمدند تا از گیاه زعفران برای درمان زخمهای دیابتی استفاده کنند. علیرضا رامندی، دانشجوی بیوتکنولوژی دانشگاه تربت حیدریه و یکی از محققان پروژه تولید پماد، پانسمان و چسب درمان زخم های دیابتی به مهر اظهار کرد: زخم های دیابتی ها عفونی هستند و قابلیت ترمیم ندارند از همین رو در صدد برآمدیم تا با تحقیقاتمان، زعفران را فراوری و به واسطه آن سه محصول تولید کنیم. در پروسه تحقیقات برای تولید پانسمان، چسب زخم و پماد درمان زخم های دیابتی توانستیم اثبات کنیم که ماده ای در زعفران می تواند در ترمیم زخم های دیابتی موثر باشند. این پژوهشگر با بیان اینکه در این پروسه از فناوری نانو بهره بردیم، ادامه داد: تولید نانوذرات نقره از بنیه زعفران، موجب ترمیم زخم های دیابتی می شود؛ طی آزمایشاتِ بررسی نانوذره و تاثیر آن در موش های مبتلا به دیابت به نتیجه رسیدیم که این ماده می تواند زخم های دیابتی را ترمیم کند. پروسه درمانی اثر ماده تولیدی روی موش های ۲۱ روزه نشان داد که ترمیم زخم دیابتی امکان پذیر است. وی با بیان اینکه درصدد هستیم که پژوهش خود را در قالب مقاله استخراج کنیم، ادامه داد: پانسمانی که با فراوری زعفران تولید خواهد شد برای افراد مبتلا به زخم های دیابتی کاربرد دارد. ما یقین داریم که این طرح ارزش تجاری سازی شدن را دارد.

سرمایه گذاری خارجی روی طرح های زعفرانی ایرانی

دکتر حامد کاوه، عضو هیئت علمی و رئیس پژوهشکده ملی زعفران دانشگاه تربت حیدریه نیز در گفتگو با مهر در خصوص چالش های حوزه زعفران اظهار کرد: اکثر صادرکننده ها، صادرکننده حرفه ای محصولات هستند و اگر به عنوان مثال امروز زعفران نداشته باشند، پسته، فرش و … صادر می کنند و برای آنها فرقی نمی کنند که چه صادر کنند.

برخی آنقدر از زعفران درامد دارند که رغبتی برای ارزش افزوده بالاتر ندارند!

رئیس پژوهشکده ملی زعفران دانشگاه تربت حیدریه با بیان اینکه صادرات زعفران به واسطه این سرمایه گذاران گردش مالی خوبی دارد، افزود: سرمایه گذاران معتقدند که وقتی از خود زعفران پول کافی بدست می آورند پس دلیلی ندارد که روی طرحی فناورانه که زمان بر است، وقت بگذاریم. کاوه ادامه داد: نقش حمایتی دولت از طریق توسعه بنگاههای دانش بنیان و شتابدهنده ها اینجا پررنگ تر خواهد شد و اگر چند طرح را حمایت کنند و به نتیجه برسد بقیه سرمایه گذاران هم می بینند که زعفران چه آورده هایی دارد و در نتیجه آن چه درآمد بیشتری خواهد داشت. آنقدر که سرمایه گذاران از زعفران درآمد دارند رغبتی برای ایجاد ارزش افزوده بالاتر ندارند؛ اما از طرفی هم دانش بنیان ها بنیه مالی کافی ندارند.

آنقدر که سرمایه گذاران از زعفران درآمد دارند رغبتی برای ایجاد ارزش افزوده بالاتر ندارند؛ اما از طرفی هم دانش بنیان ها بنیه مالی کافی ندارند.

تهدیدی برای شرکت های صادرکننده کنونی

به گفته وی، ما در صدد برآمدیم تا به هر ترتیبی که شده از طرح های نوآورانه مرتبط با زعفران حمایت هایی داشته باشیم. وی افزود: همچنین توانسته ایم با ارتباطاتی که دانشگاه و پژوهشکده با کشورهایی مانند هلند و سوئد داشته، استارت اپ ها را به سرمایه گذاران خارجی وصل کنیم. وی ادامه داد: بر اساس تفاهم نامه هایی که داریم و به واسطه شتابدهنده های فعال در عرصه مواد غذایی در هلند و سوئد، از طرح های ایرانی که در زمینه زعفران هستند حمایت می شود. بدین واسطه محصولات ایرانی با سرمایه گذاری خارجی به تولید می رسند به حدی که مجریان طرح می توانند در همان کشور شرکت ثبت کنند. این موقعیتی است که برای شرکت های صادر کننده کنونی تهدید محسوب می شود.

بدین واسطه محصولات ایرانی با سرمایه گذاری خارجی به تولید می رسند به حدی که مجریان طرح می توانند در همان کشور شرکت ثبت کنند. این موقعیتی است که برای شرکت های صادر کننده کنونی تهدید محسوب می شود.

مجبور به سرمایه گذاری روی طرح های فناورانه هستیم

عضو هیئت علمی دانشگاه تربت حیدریه اضافه کرد: ما مجبور هستیم که به سمت سرمایه گذاری روی طرح های فناورانه برویم زیرا تا چند سال دیگر پولی که سرمایه گذاران از فروش خام زعفران به دست می آورند را نخواهیم داشت؛ اگر سراغ ارزش افزوده نرویم ارزش اقتصادی خود را در این زمینه از دست می دهیم. وی با اشاره به چالش های سر راه سرمایه گذاری روی زعفران گفت: ما در بحث بازاریابی نیز ضعیف هستیم و باید بر مبنای نیاز بازار، عرضه کنیم زیرا ظرفیت تولید زعفران زیاد است اما فراوری این محصولِ ارزشمند پایین.

شتابدهنده ها به تولید محصولات زعفرانی ایرانی شتاب می دهند

رئیس پژوهشکده ملی زعفران دانشگاه تربت حیدریه با بیان اینکه شاید ۱۵ سال طول بکشد که دیگر زعفران را فله ای صادر نکنیم و آن چیزی که بازار می خواهد را عرضه کنیم، عنوان کرد: اگر به مرحله ای برسیم که محصولاتی را از زعفران تولید کنیم، برای کشورهایی همچون چین، افغانستان، شیلی، اتحادیه اروپا، جنوب سوئد و … بسیاری از کشورها که به تولید زعفران مشغول هستند تهدیدی محسوب می شویم.

با این وضع، شاید فروش فله هم با مشکل مواجه شود

کاوه با بیان اینکه اگر برای محصولات حاصل از زعفران تصمیم گیری نشود و ما محصولات فناورانه تولید نکنیم، شاید فروش فله هم با مشکل روبرو شود، تاکید کرد: بدین واسطه دچار نقصان درآمد می شویم و این موضوع تبعات اجتماعی خواهد داشت.

شتابدهنده ای برای زعفران

عضو هیات علمی دانشگاه تربت حیدریه با بیان اینکه در همین راستا قرار است شتابدهنده ای برای حمایت از طرح ها راه اندازی شود، خاطر نشان کرد: یک حلقه مفقوده وجود دارد که آن هم شتابدهنده است تا ایده های استارت آپ ها به محصول تبدیل شوند در این زمینه نیز با همکاری معاونت علمی و فناوری در حوزه تخصصی زعفران شتاب دهنده ای راه اندازی می کنیم. کاوه افزود: به واسطه این شتابدهنده محصولات فناورانه در قالب یک استاندارد بین المللی می توانند به تولید برسند.

قبلی «
بعدی »

داده ها

یادداشت ها

بخش آموزشی دنیای زعفران

ارتباط با ما

قیمت روز زعفران زعفران در بورس

بنر قیمت روز زعفران – بازار نقدی

با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید